Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Ruislastujen käyttövinkkejä

Ruislastut maistuvat sellaisenaan lämpimän ruoan, mm. keittojen lisäkkeenä. Erilaiset levitteet ja juustot ovat hyvin yhteensopivia lastujen kanssa. Herkutteluun sopivat kermaviilipohjaiset kastikkeet (mm. valmiit dippikastikevaihtoehdot), joissa ruislastuja voi kastaa perunalastujen tapaan. Valkosipulin ystävät saavat helpon ja terveellisen herkun sivelemällä valkosipulin halkaistua kynttä ruislastun pintaan.

Ruislastuja voi käyttää myös muroina jogurtin, viilin tai vaikkapa mehukeittojen kanssa. Mysleihin saat helposti lisää rukiista makua murentamalla ruislastuja sekaan. Ruislastuista voit valmistaa myös lämpimiä ruokia esimerkiksi lasagnen tapaan, kokeile myös kala- tai kasvisversiota!

Rapsakat ja ohuet lastut ovat myös sellaisenaan mm. monien lasten suosima herkku.